107) Eskişehir'den T.D. yazıyor. Bilgi Kitabı cümlelerinde, gramer kaideleri dışında kullanılan Büyük Harf'lerin, toplantılarda kodlama olduğu anlatılmaktadır. Nasıl bir kodlama'dır.? |
Kod = Bir Bilginin, bir Olayın, Bir Nesnenin, Simgelerle veya Harflerle ifade edilmesidir.
Kot kelimesi ise = seviye veya seviye farkı anlamındadır.
Bilgi Kitabı, Kodlama ve Kotlama ifadelerini aşağıda belirtilen anlamda kullanmaktadır.
Kodlama :
"Bütün Nizamın Şuurunu taşıyacak olan Sizler ile özel irtibatlara geçen Bizler İleri Bilinçleri birer birer Kodlamaktayız. Bu Kodlama Sisteminde yapılan çalışmalar bütün Kanalların Frekans Güçlerine, Alış Kapasitesine ve Çalışma Sahalarına göre bir Arşivde toplanmaktadır. Bu yoldan hareket eden Bizler Direkt Odak bağlantılarının çalışma düzeyine göre herkesi, bir Şifre Kodu ile fişleriz. Bu Kod Şifreleri o şahsa ya bildirilir, ya da Arşivde gizli tutulur." (Bilgi Kitabı Fas.30-Sh.276)
"Kodlama, verilen Bilgilerdeki bir istatistiki kayıttır. Bu şekilde herkesin Bilinç, Bilgi Düzeyi ve Alış, Kavrayış Frekansları buradaki kompiturlarda zapt edilerek bu yol ile İnsanlar arasında bir tasnif yapılmaktadır." (Bilgi Kitabı Fas.30-Sh.275)
Kotlama :
"Kitapta çelişki gibi görülen Bilgiler, bilhassa konmuştur. Bu bir Frekans ve Bilinç Kotlamasıdır." (Bilgi Kitabı Fas.25-Sh.226)
"Birçok Odaklara gelen Hulûs sahibi Dostların Bilinç Düzeyleri bir bir ölçülerek, onların kotlamaları yapılarak Hakiki Görevliler seçilip direkt ODAK'a fişlenmektedir." (Bilgi Kitabı Fas.39-Sh.376)
Bilgi Kitabı'nın bahis ettiği Kotlama ve Kodlama şöyle yapılmaktadır.
Dünya mektebinde bulunan tüm İnsanlar ve mevcudat hem öğrenci, hem de öğretmendir. Her daim, İnsanlar İnsanlarla, iyi-kötü olaylarla, acı-tatlı sözlerle, maddi-manevi sorunlarla, çeşitli kayıp-kazançlarla, kazalarla, hastalıklarla, doğal olaylarla, her fırsatta, İnsanlar farkına varmadan imtihan edilmektedir.
Bu olaylar sırasında da Yüce Alem, Evrensel Kompiturlarla, İnsanların bu olaylar karşısında gösterdikleri reaksiyonları, davranışları, düşünceleri izleyerek, O kişilerin Frekans ve Bilinçlerini kot'lamakta, yani Frekans ve Bilinç seviyelerini tespit ederek, Bu seviyeye göre O kişileri kod'lamaktadır.
Mesela, Sosyal hayatta yaşanan herhangi bir münakaşa sırasında, bireylerden biri Kamil İnsan gibi davranır, sözlerinde ve hareketlerinde saygı, sevgi, hoşgörü, tevazu, anlayış, adalet, sakinlik dalgalarının öne çıktığı, Yüce Alem tarafından kot'lanırsa, yani O Bireyin, O olayda gösterdiği davranış ve reaksiyonların Kamil İnsan seviyesinde olduğu saptanırsa, Bu birey A.6 koduyla (Hakiki İnsanlık Katına) kod'lanacak ve takibe alınacaktır.
Olaya karışan diğer Bireylerde reaksiyonlarına göre kot'lanacak, tespit edilen Evrim seviyelerine göre de kod'lanarak, daha ileri Frekans ve Bilinç seviyelerine ulaşmaları için yardım ve destek programlarına alınacaklardır. Tüm İnsanlık bu şekilde kot'lanarak, kod'lanarak seçime tabi tutulmaktadır.
Bilgi Kitabı cümlelerinde, gramer dışı kullanılan Büyük Harf'lerin, kotlama veya kodlama olduğunu zannetmiyorum. Çünkü Eski basım fasiküller ile, sonradan okuma rahatlığı için paragrafları açılarak basılan, Yeni basım fasiküllerin içindeki gramer dışı Büyük Harf kullanımı birbirini tutmamaktadır.
Yeni basım fasiküllerde, gramer dışı Büyük Harf kullanımı çok daha fazladır, bazen de Eski basım fasiküllerde gramer dışı olarak büyük harfle başlatılan bir kelime, Yeni basım fasiküllerde küçük harf ile başlatılmıştır.
Örnek için Eski basım (Bilgi Kitabı Fas.1-Sh.1) aşağıya konmuştur. Yeni basım (Bilgi Kitabı Fas.1-Sh.1) de onun altına konmuştur.
Eski basım sayfada Mavi renk ile işaretlenen ve küçük harf ile başlatılan kelimeler, Yeni basım sayfada gramer dışı olarak Büyük Harf ile başlatılarak yazılmıştır.
Eski basım sayfada kırmızı ile işaretlenen ve gramer dışı olarak büyük harf ile başlatılan kelime ise, Yeni basım sayfada, büyük harf yerine küçük harf kullanılarak yazılmıştır.
Aşağıdaki örnek sayfalar, diğer sayfaların özeti durumundadır.
Sonuç :
Eski basım fasiküller ile Yeni basım fasiküllerde gramer dışı Büyük Harfle başlatılan kelime yazılımları birbirini tutmadığı için, Bilgi Kitabı metinlerinde gramer dışı olarak kullanılan Büyük Harf yazımlarının, Yüce Alem tarafından yapılan bir kodl'ama olmadığı kanaatindeyim.
|