50) Bilgi Kitabı 47.Fas-Sh.666 da  Planetinizi örten tüm sular, Isı farklılıkları nedeni ile tamamen çekilecek ve Planetiniz tek bir Kara parçası Bütünlüğü ile Yeni Güneşine Merhaba diyecektir. Bu Dönemden sonra İklimler yeniden devreye alınarak, Planetinizin üstüne yeniden Yarınların Tohumları ekilecektir. denmektedir. Ne demek isteniyor. Yeni Güneşimiz nasıl olacaktır. Öğrenmek ister misiniz? (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.47-Sh.666)

 

Güneş'imiz, Dünya'nın ve tüm mevcudatın Hayat kaynağıdır. Hesaplamalara göre Güneş'imiz halen 4.5 milyar yıl yaşında olup Ömrünün yarısındadır. Güneş'in 4.5 milyar yıl daha etkinliğini sürdürmesi öngörülmektedir.

 

Daha sonra Güneş, eski halinden 100 misli daha büyük olan Kırmızı Dev haline gelecektir. Kırmızı Dev halindeki Güneş' in büyüyen alevleri de, İç Gezegenleri yani Merkür, Venüs, Dünya ve Mars'ı yutacaktır.

 

 

Ancak Dünya'mızın sonu, Güneş'in Kırmızı Dev haline gelmesinden çok önce başlayacaktır.

 

Zira hesaplamalara göre 500 milyon ile 1 milyar yıl içersinde Güneş'den gelen Enerjilerin gittikçe çoğalması nedeniyle, Dünya yüzeyindeki sıcaklık yavaş yavaş çoğalacak, bugünkü ortalama Sıcaklığın 100 oC derece daha üzerine çıkacaktır.

 

Bu süreçte tüm Buzullar tamamen eriyecek, Okyanuslar yükselecek, Karalar kademe kademe su altında kalacak, en sonunda Dünya Sudan bir Küre olacaktır.

 

Ancak Dünya Sudan bir Küre olarak uzun süre kalamayacaktır. Zira gittikçe artan sıcaklık nedeniyle zaman içersinde Dünya üzerindeki Bütün Okyanuslar, Göller, Nehirler ve Su kaynakları kademe kademe buharlaşarak Atmosfere taşınacaktır.

 

Buharlaşma çoğaldıkça yeryüzündeki Sıcaklık daha da artacaktır. Atmosfer de kaybedilecektir.

 

Süreç sonunda Dünya Denizleri, Okyanusları, Gölleri, Nehirleri tamamen kuruyacak, Dünya mavilikleri ve yeşillikleri olmayan çıplak ... Tek bir Kara Parçası.... " haline dönüşecektir.

 

Bütün mevcudat, Bütün yaşam formları sıcaktan ve susuzluktan kavrulacak, kısaca Yeryüzündeki Yaşam son bulacaktır.

 

Dünya'nın görünümü ve Dünya üzerindeki ortalama sıcaklık Venüs Gezegeninin halihazır durumu gibi olacaktır. Yani ortalama yüzey sıcaklığı 480 oC derece civarına gelecektir.

 

Bilim Adamları, Güneşteki genişlemenin şimdiden artmaya başladığını belirterek, Dünya üzerinde öngörülen etkilerin önümüzdeki 500 milyon yıl ile 1 milyar yıl içinde realize olacağını hesaplamaktadırlar. Dünya Bilimine göre, Güneş'imizin Kırmızı Dev haline gelmesi en geç önümüzdeki 1 milyar yıl içinde gerçekleşecektir.

 

 

Bilgi Kitabı da Sh.666 da açıklanan Planetimizi örten tüm suların, Isı farklılıkları nedeni ile tamamen çekilmesi ve Dünyamızın tek bir Kara parçası haline geleceği hususunu teyit etmekte ancak bu olayın bu günden 1,5 milyar asır sonra, yani günümüzden 150 milyar sene sonra olacağını açıklamaktadır.

 

Dünya'nın sonu hakkında "Ask the Astronomer" görüşü için tıklayınız.

 

Bilgi Kitabı Sh.666 da yer alan ...Yeni Güneşine Merhaba diyecektir. ...  cümlesine gelince, Dünya Bilimi Evren'in 14-20 milyar yıl yaşında olduğu hesaplanmaktadır.

 

Bu nedenle Bilim Adamları şimdiden Bu Kötü Sondan, Güneş'imiz  Kırmızı Dev haline gelip Dünya'yı ve iç gezegenleri yutmadan, Dünya üzerindeki yaşamların nasıl kurtulabileceği yolunda Araştırma yapmakta ve Teori'ler üretmektedirler.

Bazı Bilim Adamları, Güneş Sistemimizin dış gezegenlerinden olan Jüpiter (63 adet bilinen uydusu vardır) ve Satürn (34 adet bilinen uydusu vardır) çevresinde yer alan, halen donmuş buz kütleleriyle kaplı olan Uydu'ların, Güneş'teki Sıcaklığın artmasıyla Buzlarının eriyeceğini, Uydularda yaşanabilir, ılıman bir iklimin ortaya çıkacağı hesaplanmaktadır.

 

İnsanlığın Bu uydulara seyahat edebilecek Teknolojiye ulaştıkları takdirde, Uyduların bazılarında (Mesela.Europa gibi) yepyeni yaşam ortamları kurulabileceğini mümkün görülmektedir.

U.S.A. Michigan Üniversitesi Fizik Profesörü F.Adams ile NASA'nın Ames araştırma Laboratuvarında görevli Bilim Adamı G.Laughlin birlikte, Amerikan Bilim Vakfının desteğiyle, Samanyolu Galaksisini yıllarca tetkik ederek Dünya'nın  Bu kötü sondan kurtulma olasılığını hesapladılar.

 

9 gezegen ve 1 Güneş'ten ibaret olan Güneş Sistemi'miz, Samanyolu Galaksisinin içinde yer almaktadır.

 

Samanyolu Galaksisi de, görebildiğimiz Evren'deki 250 milyar Galaksiden biridir. Samanyolu Galaksisi içersinde 200 milyar Yıldız (Güneş) bulunduğu hesaplanmaktadır.

 

Samanyolu Galaksisi 100.000 Işık Yılı genişliğindedir. Samanyolu Galaksisi merkezinden 28.000 Işık Yılı uzaklığında bulunan Güneş Sistemi'miz, ortalama saatte 828.000 km. hızla Samanyolu Galaksisinin çevresinde dönmektedir.

 

Güneş Sistemi'miz 230 milyon yılda bir Samanyolu Galaksisinin etrafındaki dönüşünü tamamlamaktadır.

 

Samanyolu Galaksisi, bir Bütün olarak da kendi merkezi çevresinde dönerek Saniyede yüzlerce km. süratle, Evren'nin sonsuz Boşluğunda ilerlemektedir.

 

Prof. F.Adams ile G.Laughlin, Güneş Sistemi'mizin, Samanyolu galaksisi içindeki yörüngesi üzerine bulunan milyarlarca Yıldızın yörüngelerini ve İstatistiki değerlerini tetkik ederek, Dünya yörüngesinin yakınına gelerek Dünya'yı mevcut yörüngesinden çıkartabilecek Güçte, Güneş'imizden daha kütleli ve daha bir Genç Yıldız olup olmadığını araştırdılar. Ve böyle bir olasılığın, Yüzbin de bir olduğu sonucuna vardılar.

 

Yani Bilim insanları, Güneş Sistemimizin kendiliğinden başka bir Güneşin-Yeni bir Güneşin

yörüngesine girme ihtimalini uzak bulmaktadırlar.

 

Prof. F.Adams ile G.Laughlin araştırması için için tıklayınız.

 

Ancak Bilgi Kitabı, günümüzden 1.5 milyar asır sonra yani günümüzden 150 milyar sene sonra Planetinizi örten tüm sular, Isı farklılıkları nedeni ile tamamen çekilecek ve Planetiniz tek bir Kara parçası Bütünlüğü ile Yeni Güneşine Merhaba diyecektir.

demektedir.

 

Milyonlarca yıl sonra Dünya'mız, Aşırı ısınma nedeniyle tüm sularını kaybedip tek kara parçası haline gelecek, Bu süreçte Güneş Sistemi'miz ile birlikte Samanyolu Galaksisinin içindeki yörüngesinde ilerlerken, Güneş'imizden daha güçlü yani Güneş'imizden daha Kütleli, daha Genç bir Güneş (Yıldız) tarafından mevcut yörüngesinden çekilerek (Teknolojik Boyutun yardımlarıyla) yeni yörüngesini alınacak ve Dünya'mız

Yeni Güneşine Merhaba diyecektir.

 

Bilgi Kitabı, Bu süreçten sonra Dünya üzerinde iklimlerin yeniden devreye alınacağını ve Dünya'ya yeni yaşam tohumlarının atılacağını bildirmektedir.

 

Bilim Adamları da, Dünya'da mevcut tüm yaşamların, Mars'tan milyonlarca yıl önce gelen Mikro-Organizmalardan oluştuğunu düşünmektedir. (Tıklayınız.)


SONUÇ ;

 

Dünya Bilimine göre, Güneş'imizin Kırmızı Dev haline gelmesi en geç önümüzdeki 1 milyar yıl içinde gerçekleşecektir.

 

Bu nedenle, Güneş'imiz  Kırmızı Dev haline gelip Dünya'yı ve iç gezegenleri yutmadan, Dünya üzerindeki yaşamların nasıl kurtulabileceği yolunda Araştırma yapmış ve Teori'ler üretmişler, ancak  yeni bir Güneş bulup onun yörüngesine geçme ihtimalini yüz binde bir olduğunu, 1 milyar sene için de Dünya yaşamın bitme ihtimalinin yüksek olduğunu görmüşlerdir.

 

Ancak Bilgi Kitabı, Dünya Biliminin ulaştığı tarihlerin yanlış olduğunu belirterek, Planetinizi örten tüm sular, Isı farklılıkları nedeni ile tamamen çekilecek ve Planetiniz tek bir Kara parçası Bütünlüğü ile Yeni Güneşine Merhaba diyecektir. demektedir.

 

Bu olayın Dünya Biliminin belirttiği gibi günümüzden 1 milyar sene sonra değil, 1.5 milyar asır sonra yani günümüzden 150 milyar sene sonra olacağını açıklamaktadır.

 

Bilgi Kitabı'nın ifadesiyle Yeni Güneşine Merhaba deme olayı da 150 milyar sene sonra olacaktır. Güneş Sistemi'miz  yörüngesinde ilerlerken, Güneş'imizden daha güçlü, Güneş'imizden daha Kütleli, daha Genç bir Güneş (Yıldız) tarafından mevcut yörüngesinden çekilerek (Teknolojik Boyutun yardımlarıyla) yeni yörüngesini alınacak ve Dünya'mız Yeni Güneşine Merhaba diyecektir.

 

Bilgi Kitabı ise Sizler Dünya'nızın yaşını da tam olarak hesaplamış durumda değilsiniz demekte ve Dünya'da mikro yaşamın 3.5 milyar sene önce değil, Milyar Asır önce yani 100 milyar sene önce başlatıldığını açıklamaktadır.

 

Dünya Bilimi, Dünya'nın 4.5 milyar yaşında olduğunu, Dünya üzerindeki mikro yaşamın da

3.5 milyar sene önce başladığını belirtmektedir.

 


Yazım tarihi : 18.11.2005-Orhan Öz

buzkom@gmail.com