53) İstanbul'dan E.Ö yazıyor. [Bilgi Kitabı Fas.47-Sh.662 de [ Not : Kompitur tabirini lütfen bildiğiniz kompiturlar ile karıştırmayın. Bu Kelimeyi kodlayarak düşünün ve Siz Çözün. Yani böyle : p ] denilmektedir. Kompitur kelimesini kendim çeşitli şekilde kotladım. Başkalarından değişik yorumlar da duydum. Sizlerin kodlamasını da öğrenmek isterim.]

 

Kompitur kelimesi, İngilizce "Compitur" kelimesinin Türkçe okunuşudur. Kompitur kelimesinin Türkçe karşılığı "Bilgisayar" dır.

Ancak günlük dilimizde, Kompitur ve Bilgisayar kelimeleri eş anlamda kullanılmaktadır. Bilgi Kitabında da, Kompitur kelimesi 36 kere kullanılmış, Bilgisayar kelimesi ise 1 defa kullanılmıştır.

Dünya tanımıyla Kompitur ; kendine önceden yüklenmiş programlar gereğince, çeşitli bilgileri-verileri saklayan, işleyen, istenildiğinde geri getiren ve bu veriler-bilgiler arasında çeşitli aritmetik ve mantıksal işlemler yaparak Sonuç çıkarabilen elektronik bir makinadır.

Kompiturların, fiziksel kısımlarına Donanım (Hardware) denmektedir. Donanımı kullanmak için gerekli olan Programlara ( Bunlar, Kompitur'un nasıl çalışacağını söyler) Yazılım (Software) denmektedir.

Tüm makinalar gibi Kompiturlarda, kendilerine yüklenilen program genişliğinde, sadece kendilerine verilen işi yaparlar.

Yine bütün makinalar gibi Kompiturlarda, İnsan tarafından, düşünülmüş, planlanmış, yapılmış ve geliştirilmiştir.

Bilgi Kitabı Fas.47-Sh.662 de " Not : Kompitur tabirini lütfen bildiğiniz kompiturlar ile karıştırmayın. Bu Kelimeyi kodlayarak düşünün ve Siz Çözün. Yani böyle : p

KOM - Pİ - TUR. İleride Sizlere her şey daha anlaşılabilir bir şekilde daha açık anlatacağız . " denmektedir.  ( Bilgi Kitabı Fas.47-Sh.662 için tıklayınız.)

Kompitur kelimesini 3'e ayırarak KOM - Pİ -TUR şeklinde düşünmemiz ve Pİ kodlamasında ise Pi sayısını ( Pi=3,14159...) dikkate almamız istenmektedir.

Kodlamaya geçmeden önce Bilgi Kitabındaki şu cümleleri hatırlamak lazımdır.

" Sizler, Doğa koşullarına göre Bedenlenmiş, Biyolojik birer Kompitursunuz."  ( Bilgi Kitabı Fas.10-Sh.117 için tıklayınız.)

" Somut Âlemlerdeki yoğunlaşmış Enerjinin en yoğun şekli HÜCRE'dir. Her Hücre bir Mini Kompiturdur."  ( Bilgi Kitabı Fas.23-Sh.292 için tıklayınız.)

 

" Bir Bedenin bütününde yaşam için bu Hücreler, yani Mini Kompiturlar aldıkları Emirlerle şekil değiştirerek, kimi kan, kimi beyin, kimi kemik, kimi kalp, kimi ciğer, kimi sinir Hücresi olarak gelişirler." ( Bilgi Kitabı Fas.18-Sh.227 için tıklayınız.)

" Her Biyolojik Bedende taşınan Beyin, Evrensel bir Kompiturdur. Ve bu Kompitur vasıtası ile Evrenlerin Sırları çözülür."  ( Bilgi Kitabı Fas.48-Sh.680 için tıklayınız.)

" Esas Kompitur Merkeziniz Sizin Beyninizdir." ( Bilgi Kitabı Fas.5-Sh.63 için tıklayınız.)

" Ceninin Özü Embriyondur. Bu Embriyon, Sizi Var eden bir Özgüç Kompitur Programıdır. ( Bilgi Kitabı Öz.ek.4-Sh.860 için tıklayınız.)

Yukarıdaki cümlelerden anlaşılan şudur. Bilgi Kitabı, aslında İnsanın özünün Biyolojik bir Kompitur olduğunu vurgulamakta, Her hücremizin mini bir kompitur olduğunu, ancak esas Kompitur Merkezinin Beynimiz olduğunu ve Beynimizin, Evrenle temasa geçebilecek Evrensel bir Kompitur olduğunu açıklamaktadır.

Bu nedenle de "Bildiğiniz Kompiturlarla karıştırmayın" diyerek, düşüncelerimizde bu hususu dikkate almamızı istemektedir.

Bilgi Kitabı, 1.ci, 9.cu, 22.ci ve 54.cü fasiküller de K O M kotlamasını özetle şöyle açıklamaktadır.

O = Allah, Kadiri Mutlak, Rablar Mekanizması ve frekansını,

M = İslami Boyutun temsilcisi Hz. Muhammed ve frekansını,

K = Hıristiyan Boyutun temsilcisi Hz. İsa (Kurtarıcı) ve frekansını temsil eder,

denmektedir.

Ancak bu açıklamada dikkat çekilmek istenen esas konu "Yaradılışın temel prensibidir." Yani K.O.M kodlamasındaki, 3 Varlık ve 3 Frekans, direkt olarak her şeyin başlangıcı olan Var oluşun temel prensibini simgelemektedir.

Var oluş programının her safhasında "Üç'ün Bir'e - Bir'in Üç'e" yansıması esastır. Bildiğimiz-Bilmediğimiz tüm Var oluş programlarında, Var oluşun başlangıcı ve Eşdeğer Güçleri olan Ses, Ateş ve Işık Güçleri veya yansımaları (temsilcileri) birleşerek, yeni bir Bütün oluşturmakta, Sonra var olan bu Bütün, tekrar 3 parçaya yansıyarak veya ayrılarak, Yeni-Değişik bir Üçlü yaratmakta, var olan bu Yeni Üçlü tekrar bir araya gelerek, Yeni bir Bütün oluşturmaktadır.

Bu oluşumlar ve yansımalar, bu şekilde biteviye sürerek, sonsuz Var oluşları ve çeşitlerini yaratmaktadır. Üst katlardaki Var oluşlar nasılsa, alt kattaki Var oluşlarda onların benzeri, adeta kopyası şeklinde süregelmektedir. (Ek Bilgi için okuyunuz)

Dolayısıyla KOMPİTUR kelimesindeki ( K.O.M ), Var oluşun başlangıcındaki Güçlerin, yani Ses, Işık ve Ateş Güçlerinin, Bulunduğumuz Enerji Boyutundaki 3 lü yansımalarının, akislerinin veya temsilcilerinin değişmez mevcudiyetini simgelemektedir. 

Biz mevcut Bilinç seviyemize göre, Var oluşumuzun başlangıcı olan Bu 3 Gücü (Sonsuz Enerji, Allah, Kadiri Mutlak,Yaradan, Ulu güç, Sistem, Realite, Rab, Peygamber ... şeklinde) idrak edebildiğimiz Yaratıcı isimleriyle Kodlayabiliriz.

( Pİ ) kodlamasına gelince, Bilgi Kitabı (Pİ) kodlamasını, Pi sayısı olarak düşünmemizi istemektedir. Pi sayısı = 3.14159 ..... dır. Pi = Bir Dairenin (Çember uzunluğunun), Daire çapına bölümü ile elde edilen sayıdır.

Bu oran her Daire için aynı değeri aldığından, Pi sayısı bir matematiksel sabittir. Yani Dairenin (Çemberin ) büyüklüğü ne kadar olursa olsun, Daire çevresinin, çap uzunluğuna bölümü her zaman 3.14159.... sayısına eşittir.

Bu sayı irrasyonel bir sayıdır. Bir kurala-bir orana bağlı olmadan, kuralsız olarak uzayan sayılara irrasyonel sayılar denir. Bu nedenle Pi sayısı 3,14159 ..... olarak sonsuza kadar uzamaktadır.

Günlük kullanımda basitçe 3,1416 olarak ifade edilmesine rağmen gerçek değerini ifade etmek için periyodik olarak tekrar etmeyen sonsuz sayıda basamağa ihtiyaç vardır. Pi sayısının, İlk 65 basamağa kadar ondalık açılımı şöyledir : 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 5923.................

Yukarıdaki Şemadan anlaşılacağı üzere, Daire büyüdükçe, Daire Çemberi de Büyümektedir. Daire büyüdükçe, Dairenin Çapı da büyümektedir. Dolayısıyla Pi sayısı daima sabit kalmaktadır.

Çap'ın bir özelliği de dikkat çekmektedir. Daire ne kadar büyük olursa olsun veya daire ne kadar küçülürse küçülsün, Çap ; daima Daireyi 2 eşit parçaya bölmektedir. Yani Çap, her halükarda Daireyi tam eşit 2 parçaya ayırmaktadır.

Yukarıdaki Bilgileri, Var oluş Programlarının ışığıyla düşündüğümüzde, Pi sayısının 2 önemli anlamı ortaya çıkmaktadır.

Bunlardan birincisi ; Pi sayısı, Çemberin büyüklüğünden bağımsız olarak, her çeşit çemberde aynıdır. Yani Her Boy dairede, Çember uzunluğunun, çap'a oranı sabittir. Ve 3,14159.... dır. Bu sabite Bize, Var oluş Programların da, Yaradılışın Boyutu, Enerjisi ve Frekansı ne olursa olsun, Var oluş nizam ve prensiplerinin, Değişmez Yasalara bağlı olduğunu, Kısaca Var oluş Yasalarının tüm zaman ve mekanlarda aynı olduğunu-sabit olduğunu ifade etmektedir.

İkinci husus ; Dairenin büyüklüğü veya küçüklüğü ne olursa olsun, Çap, daima Dairenin merkezinden geçerek, çemberi iki eşit parçaya bölmektedir.

Bunun anlamı şudur. Bütün Var oluş Programlarında var olan Varlıklar, içsel bütünlüklerinde Bilinç dengesini (Pozitif-Negatif veya Ying-Yang) eşitliğini sağlayıp Nötr Bilince ulaştıktan sonra, Yaratıcı olma niteliği kazanmaktadır.

İçsel dengeyi sağlamak, Nötr Bilince ulaşmak içinde, Var oluş Programlarıyla var olan Bütün varlıklar, bulundukları Boyut, Enerji ve Frekans seviyesine göre Bilinç Evrimi yapmak durumundadır.

Yukarıdaki açıklamadan sonra, KOM-Pİ kodlamasını, K.O.M kodlaması ve Pi sayısı izahatları çerçevesinde şu şekilde ifade edebiliriz.

Tüm Var oluş programlarında, Her seviyedeki 3 lü Kodlar (K.O.M' lar) Bir Bütünde birleşerek, çeşitli büyüklükte, çeşitli enerji ve frekans seviyesinde Var oluşlar var etmekte, 3'lü Kotlar kendilerinde mevcut Var oluş Programını (software) var ettikleri Varlıklara kopyalamaktadır.

Var edilen ve programlanan Varlıklar, yapacakları aktivitelerle, var edildikleri Boyutun, Enerji ve Frekans seviyesine göre alacakları Evrim Programlarıyla, kendi içsel Bilinçlerinde (+)Pozitif ve (-)Negatif dengeyi kurarak, Ying-Yang eşitliğini sağlayarak, Nötr Bilince ulaştıkları an Yaratıcı Vasfı kazanmaktadır.

Kendi içsel Bilinçleri, Pozitif veya Negatif yönlere kaydığı sürece, Evrim programları devam etmekte ve Yaratıcı özellik kazanılamamaktadır. Yaratıcı Özellik, Tüm Var oluşlar da içsel Bilincin, Bütünün Bilincine (Nötr Bilince) ulaşmasıyla kazanılmaktadır. (Tüm Bilinci temsil eden Dairenin tam ortasından geçen çap, Bilincin eşit olarak 2 ye bölündüğünü ve Nötr Bilince ulaşıldığını simgelemektedir. )

Pi sayısı = 3,14159.... Hem Nötr Bilinci Bilinci temsil etmekte, hem de Var oluşun değişmez yasalara tabi olduğunu açıklamaktadır. Pi formülü, Her varlığın, Nötr Bilince ulaşıncaya kadar uygun Evrim Programına tabi olduğunu, hem de Yaratıcı özellik kazanmak için (+)Pozitif ve (-)Negatif Bilinç dengesinin mutlaka kurulması gerektiğini ifade etmektedir.

Pi sayısı aynı zamanda, Herhangi bir Var oluşun, (Bir dairenin-Bir Bütünün) Bilinç dengesini kurup Nötr Bilince ulaşmasından sonra (Yani Çap'ın, Daireyi içsel olarak eşit 2 parçaya ayırmasından sonra) Yaratıcı olduğunu ve ilk 3' lüyü, Pi = 3,14159.... yarattığını açıklamaktadır.

Yani ( K.O.M.) Üç Bir' e yansımakta, Programını nakletmekte, Bir Var oluş (Bir Daire-Bir Bütün) oluşmakta, Var oluş bulunduğu enerji seviyesine uygun ve değişmez yasalara tabi olarak Bilinç Evrimi yapmakta, Bilincini dengeleyerek Nötr Bilince ulaşarak Yaratıcı özellik kazanmakta ve Varoluş programlarını aynen tekrarlayarak Üç' e yansımaktadır. (Pi = 3,14159....)

Bu 3' lü yansıma ise, Var oluş programlarına uygun olarak bir alt enerji boyutunda tekrar Bir Bütünde, (1 'de-Bir Var oluş da-Bir Dairede) birleşecek ve Var oluş programlarını aynen aktaracaktır. (3,14159....) Bu şekilde "Üçün Bire - Birin Üçe" yansımasıyla, Var oluş programları değişmez yasalar nezaretinde, sonsuza kadar tekrarlanarak devam edecektir.

Pi sayısındaki 3,1 den sonra gelerek sonsuza kadar giden rakamlar ise ; aslında Tek olan Sonsuz Enerjinin-Sonsuz Zekanın ve onun yansımalarının, her enerji kademesinde farklı kırılmalarla, farklı skalada, farklı enerji düzlemleri ve ifadeleri oluşturarak, sonsuz kainatta, sonsuz çeşit ve şekildeki var oluşları, oluşları, alemleri, hayatları, canları, bildiğimiz ve bilmediğimiz her şeyleri yarattığını ve yaratmaya devam etmekte olduğunu açıklamaktadır.

Pi sayısındaki 3,1 den sonra gelen sonsuza kadar giden rakamların, birbirine benzemeyen-hiçbir periyodik sıralamaya uymayan dizilişlerle, sonsuza uzaması ise ; Her Var oluşun eşsiz Bireysellikte olduğu, Evrende birbirinin aynısı olan hiç bir Var oluşun bulunmadığını, (Aynı ırkta bile DNA ların, Parmak izlerinin vs. değişik olması gibi) Farklı Boyutlar, farklı Planlar ve farklı Enerjilerde bulunan Var oluşların, kendine özgün bireyselliklerinin bulunduğunu açıklamaktadır.

Kendine özgü eşsiz bireysellikleri olan Var oluşların, rakamlarla ifade edilmesi ise ; Tüm Var oluşların, sahip oldukları-ulaştıkları Enerji seviyelerine ( Bilinç seviyelerine) göre sayısız Bütünlükler oluşturduğunu ifade etmektedir.

( TUR ) kodlamasına gelince, TUR, Tüm Var oluş Programlarındaki Varlıkların, Teknolojik Boyutun, irşat, himaye ve denetiminde, Sonsuz sipiral dönüşlerle, Her şeyleri var eden, Sonsuz Kainatları ve Yaşamı yaratan, Programlayarak maddelere Can veren, Sonsuz Enerji Kaynağına-Sonsuz Zekaya doğru, gittikçe yükselen sonsuz dairevi sarmallarla, Yükselişini, Enerji ve Bilincini gittikçe arttırmasını ifade etmektedir.
Sonuç ; Noktadan çıkan ilk 3 damlanın bilinmeyen boşluklara açılmasından, İnsanoğlunun  içinde bulunduğu Varoluş boyutlarına kadar var olmuş olan bütün mevcudiyetler varlıklarını, Sonsuz bir Zekanın programladığı ve denetlediği,  enerjisi işlemesinden kaynaklanan, idrakimizin alamayacağı kadar muazzam bir KOMPİTUR programının  yönetiminde ve denetiminde sürdürmektedirler. 

KOM Pi TUR kelimesi, Tüm Var oluşların, Sonsuz Enerji-Sonsuz Zeka tarafından, İlimle, Bilimle ve Teknolojiyle yaratılarak, Değişmez yasalar çerçevesinde programlandığını, Tüm Var oluşların Enerji ve Frekans seviyelerine uygun Evrimler yaptığını, Nötr Bilince ulaşan Var oluşların, kendilerine tatbik edilen ve aktarılan  programları daha alt boyutlara  programlarını yansıtarak, Yepyeni Var oluşlar yarattığını açıklayan, Tüm Var oluşların, Özünü, Yolunu ve Yönünü anlatan net bir kodlamadır.

- - - - - - - - - - - - - - -
Not.1-  Pi sayısı sabit olduğu için, Var oluşların, plan ve programlarının yapılmasında, var edilecek Var oluşun, (Boyutuna, Enerjisine, frekansına, hedef ve hacmine göre) hesaplanan Daire büyüklüğü ortaya çıktıktan sonra,
Çap = Çember / Pi formülünden Çap uzunluğu da belirlenerek program içindeki yerini alır.

Bulunan çap uzunluğu, İçsel bütünlüğün sağlanacağı Boyutsal zamanı belirtir. Bilgi Kitabı, Buna Kompitur Zamanlaması demektedir.

" Bir zamanların Vahdet-i Vücut dedikleri Sistem, Kompitur Zamanlamasından başka bir şey değildir."  ( Bilgi Kitabı Fas.2-Sh.25 için tıklayınız.)

 

" Enelhaklık Boyutu dediğimiz, şimdiki Kompitur Zamanlaması, Sizi Size kazandıran bir devredir. Bu Denetlemeyi bütün geçmiş Dönemlerde de Teknolojik Boyut kontrolünde tutarak, Devreleri Birleştirmiştir."  ( Bilgi Kitabı Fas.30-Sh.400 için tıklayınız.)

Not.2- Bilgi Kitabı Sh.742 de " Evrenin Geometri Üstadı : Teknolojik Boyut, Yasalar Konseyi ve Evrensel Nizamdır. Evrenler ( 18 ) Sistem Yasalarına göre, hesabi bir Bütünlükten Var edilmişlerdir. Bu da Doğal Denge Kanunlarının, Geometrik Yansıma Sistemlerine göre yapıIan hesaplara dayanır. " denmektedir.

 ( Bilgi Kitabı Fas.52-Sh.742 için tıklayınız.)  Yani Yaratıcılarımız Geometri Üstatlarıdır.


Yazım tarihi : 05.05.2006 -Orhan Öz

buzkom@gmail.com