89) Kanada'dan Z.A yazıyor. Bilgi Kitabı'nı derinlemesine okumam tavsiye edildi. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

 

Aldığınız tavsiye doğrudur. Bilgi Kitabı da Bilgi Kitabı'nı derinlemesine, anlayıncaya kadar, idrak edinceye kadar, bilincimize yerleşinceye kadar okumamızı tavsiye etmektedir. "BİLGİ KİTABI'nı derinlemesine ama çok derinlemesine, anlayıncaya kadar okuyun."  (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.48-Sh.687)

Bilgi Kitabı bir defa da okunup  kavranacak bir kitap değildir. Bilgi Kitabı'nı Bütünüyle kavramak için ve aktardığı bilgiler arasındaki bağlantıları idrak için  defalarca okunması, okunan cümleler ve ulaşılan bilgiler üzerinde detaylı düşünülmesi, araştırıcı, şüpheci, bulucu ve çözücü yoğun zihinsel aktivite içinde olmamız istenmektedir.

Derinlemesine okuma konusunu, aşağıda açıklanan örnek daha iyi anlatacaktır.

 

Bilgi Kitabı Fas.32-Sh.417 de  "Kutup Yıldızı Altın Galaksi Boyutunun Yansıtıcı Odağıdır. O bir Sabite değildir. Evrensel Bütünlüğün dönüş hızına paralel bir hızla dönmektedir. Bu yüzden rotası sabittir. Size yol gösteren bu yıldızın ışıkları Planetinize 50 Dünya Yılında ulaşır." denmektedir. (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.32-Sh.417)

 

Bilgi Kitabı  Fas.51-Sh.728 de ise aynı bilgi tekrar edilmektedir. "( Kutup Yıldızı, Altın Galaksi Boyutunun Yansıma Odağıdır ve ışığı Planetinize aşağı yukarı 50 Dünya yılında gelmektedir.)"  (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.51-Sh.728)

 

Kutup Yıldızının, Altın Galaksi Boyutunun yansıma odağı olduğunu ve Dünya'mıza 50 ışık yılı uzaklıkta olduğunu belirten cümleler çarpıcı bir bilgi içermediği için dikkatimizi çekmeyebilir.  Ancak neden aynı bilgi tekrar edilmektedir. Bu cümlelerde önemli başkaca bir bilgi  var mıdır diye merak eder, Kutup Yıldızı konusunda biraz okursak, Kutup Yıldızı'nın  Dünya'mıza olan uzaklığının 50 ışık yılı değil, Türkçe kaynaklarda 650 Işık Yılı olarak belirtildiğini  öğreniriz.

 

(Bakınız. www.nedir.com)

 

(Bakınız. www.turkcebilgi.com)

 

Bu kadar büyük fark nasıl olur, neden olur diye düşünür, araştırmaya devam eder ve yabancı kaynaklara da bakarsak 2 yeni Bilgiye ulaşırız.

 

1-  Kutup Yıldızı'nın Dünya'mıza  olan uzaklığını yıllar itibariyle azalmaktadır. Kutup Yıldızı uzaklığı 2012 yılında yapılan son ölçümde 323 ışık yılı olarak tespit edilmiştir. (Kutup Yıldızının İngilizce adı Polaris'tir.) (Bakınız-en.wikipedia.org)

 

Tablodan görüleceği üzere Kutup Yıldızı'nın Dünya'mıza olan uzaklığı yıllar itibariyle 650 ışık yılından, 323 ışık yılı uzaklığına kadar inmiştir. Bu durumda ya Kutup Yıldızı, Dünya'mıza yaklaşmaktadır  veya  Dünya'mız  (Güneş sistemiyle beraber, belki de içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisiyle birlikte) Kutup Yıldızı'na doğru yaklaşmaktadır. Nitekim bu düşünceyi doğrulayan  açıklamalar Bilgi Kitabında vardır.

 

"Arz'ın Arş'a yaklaştığı şu İIahi Dönemde, bu Ortamın bazı Özel Kuralları olacaktır."  (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.3-Sh.26)

 

"Arş'ın Arza yaklaştığı şu yoğun Dönemlerde Umuma duyurulmak üzere bir Mesaj verilecektir."  (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.42-Sh.585)

 

Yukarıdaki cümlelerde Bilgi Kitabı, Dünya'nın Arş'a, Arş'ında Dünya'ya yaklaştığını ifade etmektedir. Dünya ve Arş (yani Evrensel Boyut) birbirine yaklaşmaktadır. Bu açıklama Bilinç yönünden bir yaklaşma olduğu anlamına da, Fiziksel bir yaklaşma olduğu anlamına da gelebilir.  Veya hem Bilinç, hem de fiziksel bir yaklaşımın birlikte oluşmakta olduğuna da  işaret olabilir.

 

Bilgi Kitabının aşağıdaki cümleleri ise Evrende fiziksel yaklaşımların olduğunu teyit etmektedir.

"Evrenin dönüş hızı değişik bir dönüşe uğrayarak diğer Evrensel Boyutlara dalmaktadır." (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.53-Sh.759)

"Çünkü Bütünlük gittikçe çok Güçlü bir Boyuta yaklaşarak ona doğru kaymaktadır. (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.53-Sh.760)

Yukarıda açıklanan bilgilerde dikkate alınırsa, Dünya'mız içine bulunduğu Kozmos birlikte, Kutup Yıldızı'nın yer aldığı Evrensel  Boyutlara doğru yaklaştığı kuvvetle muhtemeldir. Bilgi Kitabı'nın 728 ve 417 no.lu sayfalarında yer  alan Size yol gösteren bu yıldızın ışıkları Planetinize 50 Dünya Yılında ulaşır ifadesi, de  önümüzdeki asırlarda Dünya'mızın,Kutup Yıldızı'na 50 ışık yılına kadar yaklaşacağına  işaret olabilir.

2-  Kutup Yıldızı konusunda yaptığımız araştırmada ulaştığımız 2.ci yeni bilgi şudur. Yapılan gözlemlere göre, Kutup Yıldızı'nın parlaklığı da yıllar itibariyle artmaktadır. Özellikle 1990 yılından sonra Kutup Yıldızı parlaklığında devamlı artış olduğu tespit edilmiştir. 

(Bakınız. earthsky.org/the north star is getting brighter)

(Bakınız. space.com/polaris getting brighter)

Aslında Dünya Bilimin bu gözlemi, Bilgi Kitabı bilgilerini teyit etmektedir. Zira  Kutup Yıldızı, Altın Galaksi Boyutunun Yansıma Odağıdır. Altın Galaksi Boyutu da, İlahi Düzenin, İlahi Planın ve Evrensel Boyutların, Enerji ve Düzenlerinin yansıma merkezidir. Hızlı Evrim programı gereği Dünyamıza gittikçe arttırılarak gönderilen Kozmik Enerjiler, Altın Galaksi Boyutu tarafından organize edilerek Kutup Yıldızı üzerinden Dünya'mıza ulaştırılmaktadır.

Bilgi Kitabı'nın 1989 tarihinde yayınlanan 31 ve 32 no.lu fasiküllerin 411 ve 423 no.lu sayfalarında aşağıdaki  bilgi verilmektedir.

 

"Altın Galaksi Boyutunun Üç Mevceli Müşterek Bilinç Akımları, bir buçuk aydan beri, İleri Evrim Akımları olarak Planetinize verilmeye başlanmıştır."  (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.31-Sh.411)

 

"Bu Geçiş Döneminde herkesin ihtiyacı olacak olan Planetinizi yıkayan Kozmik Akımlar, şimdi direkt Altın Galaksi İmparatorluğunun Bilinç ve Evrim Enerjilerini taşıyan Akımlar olarak verilmektedir." (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.32-Sh.423)

 

Yukarıdaki bilgilerden anlaşılan şudur. 1989 yılından itibaren Altın Galaksi Boyut enerjileri, yansıma odağı olan Kutup Yıldızı  üzerinden Dünya'mıza  verilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla, Altın galaksi Boyutunun yansıma odağı olan Kutup Yıldızı parlaklığının artmasının Dünya bilimi tarafından tespiti mantıklı olmaktadır.

 

Altın Galaksi Akımlarının Dünya'mıza verilmeye başlandığını, Bilgi Kitabı1989 yılı fasiküllerinde açıklamış, Dünya Bilimi de 1990 yılından itibaren Kutup Yıldızı parlaklığının artmaya başladığını tespit etmiştir. Bu durum, aynı zamanda Bilgi Kitabı bilgilerinin, Dünyasal gözlemler ile teyit edilmesidir.

 

Yukarıda kısaca özetlenen okuma, araştırma, düşünme, bağlantı kurma tarzı, Bilgi Kitabı'nı derinlemesine okuma şekline basit bir misaldir.

 

Herkes, bilgi, bilinç ve frekans seviyesine göre misalde açıklanan araştırmadan çok daha kapsamlı, çok daha derin ve değişik bakış açılarından araştırma yapabilir, çok daha detaylı bilgi, sonuç ve bağlantılara ulaşabilir.

 

Bilgi Kitabı'nı derinlemesine okumak, anlamak, idrak etmek, Allahın Bilinç okyanusunda yüzmeye başlamak demektir.

 

 

Not. Değişik bakış açısına misal olarak neden Dünya'ya yansıtılan Enerjiler çoğunlukla  Kuzey'den veriliyor, niçin Güney değil sorusu akla gelebilir. Bu açıdan, Dünya bilgileri araştırılırsa, Dünya ülkeleri çoğunluğunun Kuzey yarım kürede yer aldığı ve Dünya nüfusunun da %90 nının Kuzey Yarım kürede yaşadığı öğrenilir. Bilgi Kitabı araştırmasında da, Enerji yansıma odaklarının yani Kutsal Işık Boyutunun, Altona'nın, Altın Ay'ın, Altın Galaksi Boyutunun, Dünya'nın Kuzey yönünde yer aldığı öğrenilir. Yani Dünya'mız, Merkezi Güneşler Bütünlüğünün Güney'inde bulunmaktadır. Dünya da mevcut  memleketlerin Kuzey Bölgeleri, neden Güney Bölgelerinden daha gelişmiştir. Hiç düşündünüz mü?


Yazım tarihi : 28.01.2014-Orhan Öz

 buzkom@gmail.com