94) Çok sorulan 1 soru ve verilen cevap özeti aşağıdadır.  Bilgi Kitabı Fas.23-Sh.204 de "(Sadece Dünyada Atmosfer ve Yerçekimi Canlıyı çürütmektedir ). Bunun dışındaki Boyutlar Olümsüzlük sınırıdır. denmektedir. Yani Ölüm olmayan Gezegenlerde yerçekimi ve atmosfer yok mudur?

 

 

Güneş Sistemimizde yer alan, ayrıca Uzay boşluğunda gözlenen bütün Gezegenlerin, Yıldızların ve Galaksilerin hepsinde az veya çok Yerçekimi  yani Kütle Çekimi mevcuttur. 

 

Kütlesi olan her cismin Kütle Çekim gücü vardır. Yerçekim gücü, kütle ile doğru orantılı, uzaklığın karesiyle ters orantılıdır. Yani bir cismin kütlesi ne kadar büyükse, kütle  çekim gücü de o kadar kuvvetlidir.

 

Bir cisim ne kadar uzaksa, kütle çekim gücü de o kadar zayıftır. Bütün Gök cisimlerinin kütle çekim güçleri arasında inanılmaz bir denge mevcuttur.

 

Dünya Gezegeni olarak uzayda savrulmadan durabilmemiz, tüm gök cisimlerinin kütle çekim güçleri arasındaki müthiş denge sayesinde olmaktadır.

 

Ağırlığımız, üstünde bulunduğumuz Gezegenin Kütle Çekim gücüne bağlıdır. Mesela. Dünyada ağırlığı 60 kg. olan bir kişinin Ay'daki ağırlığı 10 kg.dır. Mars'ta 24 kg.dır. Jüpiter'de ise 138 kg.dır.

 

Güneş Sistemimiz içinde ve ayrıca uzay boşluğunda gözlenen bütün Gezegenlerin hepsinin etrafında az veya çok, ince veya kalın  Atmosfer denilen çeşitli Gazlardan meydana gelen gaz tabakası mevcuttur.

 

Atmosfer tabakası, mevcut gazların yoğunluğuna ve kalınlığına bağlı olarak Gezegen üstüne az veya çok basınç yapar.

 

Dünya atmosferi, deniz seviyesinde 1 cm2 ye  yaklaşık 1 kg. basınç yaratır. Yani normal bir İnsan vücudu üzerinde 15 ton atmosfer basıncı  vardır. Kalbimiz karşı basınç yaratarak kanımızı bütün damarlarımızda dolaştırmaktadır.

 

Sonuç olarak bütün  Gezegenlerde atmosfer tabakası ve kütle çekim gücü mevcuttur.

 

Fas.23-Sh.204 deki  "(Sadece Dünyada Atmosfer ve Yerçekimi Canlıyı çürütmektedir). Bunun dışındaki Boyutlar Olümsüzlük sınırıdır. (Bakınız Bilgi Kitabı Fas.23-Sh.204)

 

cümlesiyle Bilgi Kitabı, diğer Gezegenlerde atmosfer ve yer çekimi yoktur demiyor, sadece Dünya atmosferinin ve yer çekiminin, canlıyı yani Bizlerin hücrelerini çürütüp yaşlandırdığını açıklamaktadır.

 

Bunun nedeni de Biz İnsanların Dünya üzerinde sahip olduğumuz Fizik Beden, İnsanın sahip olduğu en Kaba Beden'dir. Bu Kaba ve Somut Beden, atmosfer basıncından ve yerçekim gücünden çok etkilenmekte, zaman içinde yaşlanarak bozulmaktadır.

 

Evrim Boyutları yükseldikçe sahip olduğumuz fizik Bedenler, daha suptil olmaktadır. Yani daha hafif, daha seyyal, daha ince maddelerden teşekkül etmektedir.

 

Bu nedenle Ölümün olmadığı boyutlarda sahip olunan suptil fizik bedenlere, o ortamdaki atmosfer basıncı ve yer çekimi, Beden hücrelerini çürütecek ve yaşlandıracak etkiyi yapamamaktadır.

 

Mesela. 4.cü Evrim Boyutunda sahip olunan Suptil Bedenimiz, Evrim Boyutu süresince (Bu sürenin çeşitli ruhsal kaynaklarda 1000-1200 yıl olduğu belirtilmektedir) 30 yaşın hücresel  gençliğinde kalmaktadır. 

 

Not. Bütün Boyutlarda sahip olduğumuz Suptil Bedenler de biyolojiktir. Yani Suptil Beden canlı, yaşayan hücrelerden müteşekkildir. Hangi Gezegende yasanıyorsa, Suptil Bedenimiz, O Gezegende bulunan seyyal maddelerden meydana gelir ve O Gezegendeki maddelerden beslenir.


Yazım tarihi : 20.02.2015 -Orhan Öz

 buzkom@gmail.com